zondag 18 november 2012

Rekenen: winkeltje spelen

Afgelopen week maakten we in onze klas ook een eigen winkeltje! Eerst zochten we naar dingen om te verkopen en nadien moesten we natuurlijk ook de prijzen bepalen. Daarna was het tijd om te komen kopen! Echt geld hadden we niet, dus maakten we gebruik van onze telblokjes. Het was een heel leuke les, maar vooral ook leerrijk!












Rekenen: splitsingen

Deze week leerden we de getallen tot 6 splitsen. We leerden dit op een heel leuke manier: we begonnen met enkele spelletjes bowling. Zo leerde de meester ons splitsen. Daarna gingen we in de klas aan de slag met het splitsen van allerlei andere dingen zoals potloden, kinderen, knikkers, ...
Deze week gaan we splitsen met onze telblokjes. Later is het dan de bedoeling dat we deze splitsingen uit ons hoofd kennen.









Afwerken knutselwerkje 'eigen heelal'

Zie hier de resultaten van ons knutselwerkje!









maandag 12 november 2012

thema: de ruimte

Vorige week begonnen we aan een heel leuk thema: 'de ruimte'
We leerden dat we in de ruimte allerlei dingen kunnen terugvinden zoals: verschillende planeten waaronder onze aarde, astronauten, manen, de zon, sterren, ... en nog veel meer!
Er bestaan zelfs planeten met 2 manen, gek hè?! Wisten jullie trouwens ook dat onze zon een ster is? 
Bij de knutselles gingen we daarna ook aan de slag over het thema ruimte: we knutselden ons eigen heelal in een schoenendoos. Deze werkjes moeten we deze week nog verder afwerken.
















Meten!

Deze week leerden we meten met natuurlijke maateenheden: we gebruikten datgene dat we steeds bij ons hebben: onze handen en voeten!
We gingen in groepjes aan het werk en leerden hoe we te werk moesten gaan om iets juist te meten. De resultaten werden daarna opgeschreven door te turven (streepjes trekken).










zondag 4 november 2012

Optellen tot 6!

Voor de herfstvakantie hebben we een hele tijd gewerkt rond 'bijdoen'. Nu zijn we dan ook begonnen met echte optellingen. Belangrijk hierbij is dat we tellen met materialen (in de klas krijgen we hiervoor blokjes) Let er ook goed op dat we niet op onze vingertjes tellen!!!